Påstås sprida antisemitisk propaganda.

Den 8:e november anordnas LKPG Beats Cup, ett arrangemang för ungdom med inomhusfotboll på dagen som sedan avslutas med en hiphop-konsert. På denna konsert ska Linda Pira, Stor och The Salazar Brothers medverka. Dani M från Uppsala är också bokad men kritiseras nu av politikerna Erik Svansbo, ordförande för Folkpartiet i Linköping, och Mathias Sundin, folkpartistisk riksdagsledamot från Norrköping.

I en insändare i Östgöta-Correspondenten skriver politikerna att han sprider antisemitisk propaganda på Facebook och i hans nya låt “Agenda” där han rappar om hur världen styrs av en hemlig grupp som ”äger media”, ”orsakat alla krig”, fejkat 11 september-attacken och ”bara vill ha rikedom”. Vem “dom” är anges inte i låten.

– Han sprider förtäckt antisemitisk propaganda. Dessutom på ett kommunalt arrangemang riktat till förortsungdomar. Den här dagen ska ju vara ett exempel på hur man kan uppnå bra saker tillsammans, och även om antisemitism alltid är fel så blir det särskilt problematiskt i ett sånt här fall, säger Erik Svansbo till Östgöta-Correspondenten.

I insändaren skriver poltikerna också:
“Rasister har rätt som alla andra att framföra sina åsikter, men deras hatpropaganda ska inte subventioneras av skattebetalarna och legitimeras av Linköpings kommun. Det är dags för ansvar från Linköpings politiska etablissemang – stoppa denna skandal.”

Det är inte första gången något sånt här händer i Linköping. I somras stoppade kommunalrådet Paul Lindvall (M) Kartellen från att spela då de inte ville att kommunala pengar skulle sponsra en grupp som man ansåg glorifierade politiskt våld.

Dani M har bett om ursäkt och försökt klargöra att han inte är antisemit men politikerna nöjer sig inte med det svaret.

// Amanda Jönsson