Igår meddelade festivalen i Dalarna att man avbokar Kartellen från årets festival.

Anledningen till detta är på grund av påtryckningar från samarbetspartnern Dalarnas Tidningar. I ett pressmeddelande säger Peace & Loves vice ordförande Susan Törne Henningsson:

“Vi på Peace and Love har ett starkt ställningstagande mot våld och är partipolitiskt obundna. Våra grundvärderingar bygger på att vi tillsammans kan skapa en värld av jämlikhet, mångfald och förståelse. I ljuset av den debatt som varit inser vi att vi har gjort en felbedömning vad gäller bokningen av Kartellen”

Avbokningen har mötts av kritik från många andra artister och Stefan Sundström är en av flera artister som har ställt in sina spelningar på Peace & Love på grund av festivalens behandling av Kartellen.

På Kingsize tycker vi givetvis att det är oerhört tråkigt och när Dalarnas Tidningar får motivera sitt agerande lyser okunskapen igenom. Peter Holmbom säger:
“– Som sponsor tar du ett ansvar. Då måste det kännas bra. Det var väl någonting om ett mordhot mot Jimmie Åkesson? Det är en massa lösryckta grejer som man någonstans får göra sig en bild av, säger han.”

Om en rock- eller popartist med ett kriminellt förflutet (det finns en del) kantat av droger ska uppträda på en festival så säger ingen någonting. Men det är tydligen annorlunda när det gäller rap och hiphop… Tråkigt att se.

///Alexander Kihlström