Egyptens grymmaste Gud är din nya nemesis.

Lara Croft and the Temple of Osiris utspelar sig i den egyptiska öknen som bjuder på långt mer än bara sand. I det kommande äventyrsspelet tvingas Lara Croft sadla upp tillsammans med den rivaliserande skattjägaren Carter Bell och de uppväckta egyptiska gudarna Isis och Horus. Tillsammans ger de sig av för att döda den onde guden Set som har bestämt sig för att förslava mänskligheten. Horder av fienden från det egyptiska dödsriket måste dräpas på vägen genom katakomber och även naturens fyra element och mytologiska varelser gör allt i sin makt för att sällskapet ska misslyckas.

Lara Croft and the Temple of Osiris har ett co-op-läge för upp till fyra spelare där alla karaktärer har unika egenskaper som behövs för att lösa de kniviga pusslen. Jobba tillsammans för att undvika dödliga fällor och gör allt för att själv vinna värdefulla artefakter och rätten att skryta bland följeslagarna. Lite tävlingslystnad har aldrig dödat någon. Lara Croft and the Temple of Osiris väcker liv i egyptiska myter och ger dem en twist. Miljöerna lär göra fans av plattformsspel överexalterade och striderna ser ut att bli hektiska till bristningsgränsen.

Set är öknens, förgörelsens, kaosets och våldets gud. Han mördade sin bror Osiris och ordet satan har sitt ursprung i just Set. Lara Croft och hennes följeslagare har ett elddop av monumentala mått framför sig.

//Robin Herzog

Se trailern nedan:
httpv://youtu.be/HSlopz7vWqY

Lara Croft and the Temple of Osiris släpps till Windows, Playstation 4 och Xbox One
Utvecklare: Crystal Dynamics
Utgivare: Square Enix
Release: 9:e december 2014

65ba07add7a32f7b0a037f23