Återigen riktas blickarna mot gruppen - denna gång efter spelning i Värmland.

Senaste åren har Labyrint blivit vana med att hamna i skottgluggen för media och etablissemangets vakande öga. Efter att i februari blivit uppmärksammade för marijuana-användande på Grammisgalan har debatten varit hätsk och intensiv.

När grupppen den gångna helgen skulle spela i Karlstad stod polismyndigheten i Värmland redo – innan gruppen ens anlänt till staden. På tågstationen i Karlstad mötte polisen upp och ville ha urinprov från Labyrints medlemmar. Gruppen lyckades undgå polisens uppvaktning och tog sig till hotell och vidare till inbokad spelning. Polisen hade dessförinnan, enligt uppgifter, hotat med att ställa in spelningen för det brotet man misstänkte gruppen för.

Reaktionerna från Labyrints medlemmar lät inte vänta på sig via sociala medier, där man lade upp bilder samt meddelanden om händelsen. I ett inlägg på sin egen Facebook-sida tar nu Aki i Labyrint tillfället i akt för att förklara sin syn på händelserna i Karlstad och varför man reagerat så starkt. Läs Facebook-inlägget nedan:

Vår musik handlar om mycket mer än cannabis. Är väldigt trött på att folk fokuserar så mycket på vårt rökande. Det känns som vi blir uppmålade som en grupp som bara bryr oss om Weed och hatar polisen

Nuförtiden är vi ganska redo på att poliser kommer till våra spelningar och visiterar oss osv.
Just därför har vi aldrig cannabis på oss, vi har förstått att om man står upp för en åsikt som inte är omtyckt , kommer folk göra allt för att tysta ner en.
Det vi reagerade på häromdan i Karlstad var att poliserna var så överdrivet på. Dom stod och väntade på perrongen och hade enligt säkra källor vart på vårt hotell och klubben vi skulle spela på.. Dom utpressade vår agent och sa att om vi inte lämnar urinprov kommer vi alla bli gripna och vår show blir inställd. “De går inte på scen innan det e utfört”.Dom hade alltså bestämt sig för att vi var påverkade innan dom ens sett oss.
Trots att vi inte hade rökt i Sverige utan i Danmark där vi tog tåget flera timmar innan.

Av ren princip vägrade vi gå med på deras krav utan smet in i klubben och tog oss upp på scen. Efteråt blev vi ändå gripna.
Det som gjorde mig arg var att dom satsade så hårt och lade så mycket resurser på att gripa 4 musiker som ändå inte brutit mot en lag eftersom vi rökte i Danmark.
Handlar inte om att folk ska tycka synd om oss, utan vi vill bara säga vad som hände så ni får en annan version än den som sprids av media.
Ber om ursäkt för det fula språket jag använde häromdan på instagram men jag var väldigt upprörd. Förstår att det bara ger ett oseriöst intryck och att tidningar väljer just dom orden att citera. Det handlar inte om fuck Aina heller, har stött på poliser som förstår vår musik och som har tackat för det vi gör när det gäller att kritisera våld och vapen.
Tack till alla som visar stöd och som fattar att vi ären musikgrupp ,inte gangsters..

Ny singel och skiva på G !