Läs även om kampanjen "FATTA" initerad av Femtastic & Crossing Borders.

För några veckor sedan släppte Kwaai nya videon “Badman”, resultatet av kollektivets sejour i Sydafrika under vintern. På torsdagen släppte Kwaai en omarbetning av singeln/videon i form av den mer Femtastic-inspirerade “Badgal Remix”. Se videon av  Roxy Farhat (www.roxyfarhat.com) & Tjackie Shaun nedan.

http://www.kwaai.nu http://www.femtastic.se

Under den gångna helgen lanserades även en ny kampanj initierat av Femtastic och Crossing Borders. Femtastic och Crossing Boarders ska genom kampanjen “FATTA” samla in människors berättelser om sex som inte skett på deras egna villkor. Kampanjen har två syften. Det första är att få människor att fundera över och fatta att sex handlar om samtycke. Det andra är att få politiker att fatta beslut och lagstifta så att ingen som våldtar går fri.

– Någonting har gått snett i samhället kring hur vi ser på sex och rätten till sin egen kropp. Detta avspeglar sig även i lagstiftningen gällande våldtäkt. Vi vill att alla ska skicka in sina upplevelser till oss som kommer att ligga till grund för en låt som ifrågasätter detta, säger Ida Östensson grundare av Crossing Boarders.

Genom musik kan slagkraftiga budskap nå dem som inte tar sig igenom debattartiklar eller har en vardag fylld av ekot. Inom hiphopen är det män som har stått för berättelserna och myter om ”Bitches and hoes” har präglat unga människors syn på kvinnor och sex. Nu anser initiativtagarna att det är dags att lyfta andra berättelser och krossa myterna.

– Jag vill göra låten för att berätta om saker jag själv varit med om som än i dag bidrar till ett konstigt förhållande till min kropp och mitt sexliv. Det tog lång tid innan jag förstod var mina gränser fanns och jag vet att många delar mina erfarenheter. Jag tror att vi måste prata om saker som vi upplevt och på så sätt fatta och sätta gränser tillsammans, säger Nathalie ”Cleo” Missaoui.

FATTA på Facebook

Gå in på www.crossingboarders.se/fatta