Se även skivomslag + låtlista/gäster till albumet ute 9:e december.

Royce Da 5’9″ och DJ Premier berättade förra månaden att de arbetar under namnet PRhyme, med ett albumsläpp i sikte. Nu kommer den första singeln “Courtesy” (plus ett intro) från albumet som släpps 9:e december. Det vi får höra låter lovande, särskilt för ett projekt som startade av en slump.

Premo berättade nyligen om hur PRhyme skapades på “Sway in the Morning”. Från början var det tänkt att han skulle göra en EP med Slaugtherhouse med samplingar från en enda artist – en gimmick som Premier inte riktigt gillade, men stannade trots det på projektet. Den idén skrotades efter schemaproblem, men Royce tog chansen att gå in i studion med Premo ändå.

Royce och Premier började spela in med intentionen att bara göra en EP, men självklart blev det mer än så. Nio spår senare hade paret PRhyme, fullproppad med gästverser från gäster som Jay Electronica, Killer Mike, Mac Miller, Common och ScHoolboy Q. “Intro” och “Courtesy” ger oss en bra förhandsvisning om vad som komma skall. På “Intro” säger Royce bland annat att han inte är här för att ersätta Premiers bortgångna Gang Starr-kollega Guru och dessutom fyller Premier ut med en kommentar riktad mot alla som inte tror på vad duon gör. På singeln “Courtesy” tar en tillbakalutad ton över, där Royce rappar över ett beat fyllt med kyrkorglar och tunga snares.

Lyssna på bägge spåren nedan och håll utkik efter PRhymes album som släpps 9:e december.

Se även låtlistan + skivomslaget till skivan här:

01. PRhyme (Intro)
02. Dat Sound Good f. Ab-Soul & Mac Miller
03. U Looz
04. You Should Know f. Dwele
05. Courtesy
06. Wishin’ f. Common
07. To Me, To You f. Jay Electronica
08. Underground Kings f. Schoolboy Q & Killer Mike
09. Microphone Preem f. Slaughterhouse

// Niklas Thander