Sverige-aktuella Common pratar i en ny intervju med The Boombox om vad som är en bra MC och vilka han, än i dag, ser upp till när det kommer till hans musik.

”For an MC to grow, you gotta be growin in life”, säger den ökände rapparen när han pratar om egenskaper som en MC besitter. I den färska intervjun, som varvas med hans ”16 bars Freestyle”, berättar han även om hur det var att battla med rapparen ”Gravity” och om andra hiphop-artister som, likt honom, kommer från Chicago. Rapparen berättar att trots att de alla kom från samma stad så fanns en spänning. ”Im a target no matter what”, säger Common när han pratar om vänskapen och konkurrensen som fanns rapparna emellan, något som gjorde dem alla bättre på att kicka rhymes.

”Det är en konst att kunna freestyle:a” menar Common och fortsätter: ”Det finns ett värde i att, oavsett situation, kunna uttrycka sig på det sättet.” Han adresserar till MC-rapparen ”Juice”, som han såg som en förebild. Någon vars nivå han ständigt jobbade för att uppnå och stanna på. Vidare pratar Common även om hur han lyssnat mycket på rapparen Rakim och Biggie och att han, än idag, tänker på att hålla sig på samma nivå – oavsett dagens nya rappare och deras rapteknik.

Se intervjun från The Boombox här:

Lyssna på Commons ”16 bars Freestyle”:

// Leah Deriba

common-sthlm-2014-S