Popkollo gästas i sommar av en rad artister, musiker, låtskrivare och producenter som kommer för att dela med sig av sina bästa tips till kollodeltagarna.

Popkollo är musiklägret för tjejer som startades på initiativ av Marit Bergman för 10 år sen i Hultsfred. I sommar arrangeras Popkollo på sju orter för totalt 350 deltagare.

En viktig del i den arena som Popkollo skapar för unga tjejer att utveckla sitt musikintresse är de förebilder som erbjuds deltagarna i de musiker och artister som kommer till kollot. Genom åren har artister som The Knife, Robyn och Säkert! med flera hållit workshops i allt ifrån hur man samplar och använder ljud i musik till hur man kan skriva en skruvad text till sin låt.

Popkollo genomförs i sommar i Luleå, Umeå, Botkyrka, Katrineholm, Hultsfred, Göteborg och Malmö. Deltagare kan välja på att gå antingen de genrelösa inriktningarna Original (12-16 år) och Fortsättning (14-18 år), eller att gå någon av de särskilda inriktningarna Metal/Punk (14-18 år), Elektro (14-18 år) och Hiphop/RnB (14-18 år) som arrangeras i Hultsfred.

Information om samtliga klara gästartister samt löpande uppdatering av tillkommande på www.popkollo.se/gastartister-2013.

Jonath Mathews
Kingsizemagazine.se

Jonath Mathews
Kingsizemagazine.se

Jonath Mathews
Kingsizemagazine.se

Foto: Jonath Mathews

65ba07add7a32f7b0a037f23