Elever på skolan startar kampanj för att få tillbaka henne.

Cleo, eller Nathalie Missaoui som hon egentligen heter, har sedan en tid tillbaka jobbat som musiklärare på Midgårdsskolan i Umeå – fram tills nu. Nu är hon nämligen avstängd från skolan på grund av sitt engagemang i “Free Joel”-kampanjen, som startades till stöd för Joel Bjurströmer Almgren som dömdes för dråpförsök efter nazistdemonstrationen i Kärrtorp i vintras. Cleo, som i våras uppträdde på scen med maskerade människor som uppges vara medlemmar av RF, Revolutionära fronten, något som uppmärksammades i SVT:s Uppdrag Granskning.

Cleo gick ut på sin blogg och kommenterade händelsen enligt följande:
Kampanjen har fått mitt stöd för att jag vill visa min solidaritet med en person som agerade då polisen inte kunnat ge demonstranterna den säkerhet de har rätt till. Att medlemmar från RF fanns med på scenen berodde på att jag ville att kampanjen “Free Joel” skulle representeras, det var inte viktigt vilka som gjorde det. Min intention var att förmedla ett starkt budskap inte representera en organisation.

Alla på skolan är dock inte överens om beslutet. Hittills har över 300 elever på Midgårdsskolan i Umeå nu skrivit på en kampanj om att få tillbaka sin musiklärare till skolan. Elevkåren anser att sin uppskattade lärare ej bör bli avstängd för sina personliga åsikter och anser att beslutet att stänga av Cleo innan att själva har blivit rådfrågade om situationen är odemokratiskt. Cleo själv kommenterar avslutningsvis händelsen:

– De borde lägga energi på saker som faktiskt är farliga i vårt samhälle.