Under torsdagsförmiddagen kom den sorgliga nyheten att musikern/artisten och producenten Christian Falk avlidit i sviterna av cancer 52 år gammal. Sjukdomsförloppet ska ha enligt uppgifter gått snabbt då han så sent som i februari sökte vård för magsmärtor varpå man upptäckte att Falk led av cancer i bukspottkörteln.

Christian Falk inledde sin karriär på 1980-talet med punkbandet Imperiet där han var basist vid Joakim Thåströms sida. På 1990-talet arbetade Falk (även känd under producentnamnet Falcon) med Timebomb-kollektivet, Titiyo, Chapee N Chess, Petter, Robyn samt soloskivor där han främst uppmärksammades för skivan “Quel Bordel” från 1999. Falk har även skapat signatur-melodierna till flera SVT-program, däribland Rapport och Aktuellt.

Lördag 26:e juli ska Christian Falk sommarprata i Sveriges Radio , ett tidigare inspelat program som radiokanalen meddelar att det kommer sändas som planerat trots hans bortgång. Läs mer HÄR!

Artister och profiler i musik-Sverige reagerade med bestörtning på nyheten – läs några av reaktionerna nedan på Christian Falks allt för tidiga bortgång:

Christian var en fantastisk musiker, så var det ju. Jag kommer minnas vår tid i Imperiet såklart. Det var en kaotisk tid, det kan man lugnt säga. Men vi hade otroligt mycket roligt tillsammans

Joakim Thåström

Jag är så glad att jag fick jobba med dig Christian, du är och kommer alltid vara en legend för mig, din känsla för konst och musik var alltid överjävlig. Så glad att jag fick den där soliga eftermiddagen med dig i Hornstull i våras.

Petter

Jag var hemma hos honom för knappt en månad sedan. Då var han oerhört på gång. Han fixade med datorer, och gjorde musik…

Martin Jonsson  (Blacknuss Allstars)

Tack för din begåvning och mäktiga kreativitet Christian, tack för all inspiration och för att jag fick äran att få göra musik tillsammans med dig. Du lyser kvar broder. ‪#‎christianfalk‬ ‪#‎fuckcancer‬

Stephen Simmonds


65ba07add7a32f7b0a037f23